Producten » Steekpartij forum Nederland » Steekpartijen op middelbare scholen in Den Haag, Delft, Amsterdam, Voorburg, Oss, Naaldwijk, Rotterdam

Steekpartijen op middelbare scholen in Den Haag, Delft, Amsterdam, Voorburg, Oss, Naaldwijk, Rotterdam

 inclusief BTW

Ruime voorraad


28 januari 2015: Scholier in Den Haag gewond bij een steekpartij vlakbij een school
.
Een leerling van het Aloysius College werd in de buurt van de school neergestoken. Het slachtoffer (16) liep enkele snijwonden op en kon ter plekke worden behandeld. Hoewel de 15-jarige verdachte er in de eerste instantie vandoor ging, heeft de politie hem snel na het incident kunnen aanhouden
.
23 januari 2015: In Delft heeft bij een ruzie een 17-jarige een 16-jarige medescholier met een mes neergestoken
.
Bij een steekpartij op het ROC Mondriaan in Delft heeft bij een ruzie een 17-jarige een 16-jarige medescholier met een mes neergestoken. De jongen liep meerdere lichte verwondingen op en moest naar het ziekenhuis.
.
22 januari 2015 : 14-jarige meisje in haar rug gestoken in de Amsterdamse wijk Slotervaart.
.
Een 14-jarige meisje in haar rug gestoken in de Amsterdamse wijk Slotervaart, ze liep een geperforeerde long op. Het incident vond – na schooltijd om kwart voor drie - vlakbij een school plaats. De politie heeft een meisje (15) aangehouden, de aanleiding van de steekpartij zou een 'meidenruzie' tussen de twee zijn.
.
10 oktober 2014: Op het Corbulo College in Voorburg is een 15-jarige leerling neergestoken
.
Op het Corbulo College in Voorburg is oktober vorig jaar een 15-jarige leerling neergestoken. Het slachtoffer Wesley Hoek overleed ter plekke – op het schoolplein - aan zijn verwondingen, hij werd in de hals gestoken.
.

22 maart 2007: 14-jarige jongen gewond bij een steekpartij op het plein van het Amsterdamse Marcanti College
.
Bij een steekpartij op het plein van het Amsterdamse Marcanti College in de Jan van Galenstraat raakte donderdagochtend een 14-jarige jongen gewond. Het slachtoffer is met een steekwond in de onderrug naar een ziekenhuis overgebracht, aldus de politie. Hij was aanspreekbaar. Vermoedelijk hebben de dader en het slachtoffer "irritatie gehad" over een uit de hand gelopen spelletje. De 15-jarige dader stak zijn medescholier een keer en sloeg op de vlucht.

22 mrt. 2007: 18-jarige Ossenaar gewond op ROC de Leijgraaf in het Brabantse Oss
.
Ook op ROC de Leijgraaf in het Brabantse Oss heeft donderdag een steekpartij plaatsgevonden. Daarbij raakte een 18-jarige Ossenaar gewond. Hij is met steekwonden overgebracht naar een ziekenhuis. Een 16-jarige plaatsgenoot is aangehouden als verdachte, meldt de politie. Het incident vond plaats bij de rijwielstalling van ROC De Leijgraaf. De 16-jarige verdachte is volgens de politie een leerling van de school. Het slachtoffer was geen leerling van de onderwijsinstelling.

22 mrt. 2007; 16-jarige leerling neergestoken in Naaldwijk

Op een school in het Zuid-Hollandse Naaldwijk heeft de politie drie jongens aangehouden, nadat een 16-jarige leerling van de school woensdag gewond raakte na een steekpartij. Het slachtoffer kreeg ruzie met enkele jongeren, voelde zich bedreigd en rende het schoolgebouw aan de Tiendweg in. De jongeren achtervolgden hem, waarna tijdens een handgemeen een mes werd getrokken.
.
21 maart 2014 : Scholier gewond bij steekpartij bij school in Rotterdam
.
Bij een school op de Westzeedijk in Rotterdam is vrijdagmiddag een scholier gewond geraakt na een steekpartij. Twee leerlingen kregen ruzie, waarna dit resulteerde in een steekpartij.

Steekpartij op middelbare school: trend of incident?
.
Gezien het toenemend aantal steekpartijen op scholen is het vrij naïef om te beweren dat dit alles toeval is. De toenemende agressie in de maatschappij zorgt voor een kettingreactie die ook bij jongeren uitmond in meer steekpartijen. 

Waarschuwing voor kinderen.
.
Indien medeleerlingen op school dreigen met messen, ook als is dit speels bedoeld, dat kan deze dreiging op een bepaald moment omslaan in fysiek geweld met een steekpartij als gevolg. Als er zich in uw kenniskring personen bevinden die messen dragen, dan raden we u aan deze personen te mijden en wanneer u bedreigt wordt, niet alleen de overste te verwittigen, maar ook zelf initiatief te nemen en te vragen naar beschermende kledij.
.

Waarschuwing voor ouders.
.
Wanneer uw kinderen melden dat er bepaalde personen messen dragen, dan is dit het eerste signaal om in te grijpen. Natuurlijk dienst eerst de officiële weg gevolgd te worden en de school verwittigd te worden voor de gevaren van steekpartijen, maar uit het verleden is reeds gebleken dat de schoolleidingen niet altijd even adequaat reageren op dergelijke berichten.
.
De Londense scholen werden jaren geleden al geteisterd door een groot aantal steekpartijen. Daar werd door sommige ouders het traditioneel schooluniform uitgerust met een snijwerende voering. Deze bestond dan uit een snijwerend hemd en een snijwerende blazer. In de meeste Nederlandse scholen wordt er geen uniform gedragen, hier heeft men de mogelijkheid om de traditionele casual kledij uit te rusten met een snijwerende voering.

.
Dragen uw vrienden messen? Bent u bedreigd door iemand met een mes. Hoort u als ouder dat u kind bedreigd wordt door iemand met een mes? Bent u als eens gestoken door een mes?
.
U kan hieronder bij Recensies opmerkingen maken of informatie verstrekken.


Gerelateerde producten